Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Privékliniek Laser Surgery Haarlem weer open

De privékliniek Laser Surgery in Haarlem mag weer patiënten behandelen. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dinsdag gemeld.
Privékliniek Laser Surgery Haarlem weer open

De kliniek kreeg in augustus het bevel de werkzaamheden te staken. Bij inspectiebezoeken was gebleken dat er geen noodmedicatie aanwezig was voor calamiteiten. Ook was onduidelijk of de medewerkers voldoende zijn geschoold voor reanimatie. Daarnaast werden de richtlijnen voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren onvoldoende nageleefd.

CV

Volgens de IGZ heeft de kliniek inmiddels haar zaken op orde, waardoor er geen onverantwoorde risico's meer zijn voor de patiëntveiligheid. Laser Surgery is een privékliniek waar vooral cosmetische ingrepen, zoals liposuctie, ooglid- en schaamlipcorrecties en haartransplantaties, worden uitgevoerd. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

VWS: Laser Surgery blijft voorlopig dicht
Laser Surgery beschuldigt Inspectie van laksheid
IGZ sluit privékliniek Laser Surgery in Haarlem
Gebruik lasers in ziekenhuizen niet veilig genoeg

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.