Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Verscherpt toezicht Amsta DCML opgeheven

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het verscherpt toezicht op Amsta Dienstencentrum Maarten Luther afdeling Thuiszorg (Amsta DCML) opgeheven. De farmaceutische zorg bij Amsta DCML is zichtbaar verbeterd. De inspectie blijft de maatregelen, die de organisatie neemt, volgen.
Verscherpt toezicht Amsta DCML opgeheven

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft op 15 februari 2012 Amsta DCML onder verscherpt toezicht gesteld vanwege 'structurele tekortkomingen in de medicatieveiligheid'. De inspectie heeft nu vastgesteld dat de risico’s voor de farmaceutische zorg inmiddels gering zijn. Maar omdat de risico’s voor het toedienen van medicatie nog steeds aanwezig zijn, zal de inspectie nauwlettend volgen of de maatregelen die Amsta DCML neemt om deze risico’s verder terug te dringen, effect hebben.

Procedurele aard

Volgens Amsta ging het vooral 'om zaken van administratieve en procedurele aard. Direct na het bezoek van de inspectie heeft Amsta maatregelen genomen om de medicatieveiligheid binnen de thuiszorg van het dienstencentrum beter te waarborgen. Dat heeft nu zijn vruchten afgeworpen,' aldus Amsta. (zorgvisie - Carolien Stam)

Lees meer

Relinde Weil benoemd als bestuurder bij Amsta
SP opent meldpunt zorgorganisatie Amsta
Amsta opent eerste woonvorm voor jong-dementerenden

Carolien Stam

Of registreer u om te kunnen reageren.