Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Achmea reikt patiënten Slotervaart de hand

Zorgverzekeraar Achmea gaat het gesprek aan met verzekerden die de dupe zijn van een maatregel waardoor ze niet of moeilijk terechtkunnen in het Slotervaartziekenhuis. Dat komt doordat Achmea nieuwe behandelingen in het Amsterdamse ziekenhuis niet langer volledig vergoedt. Dat heeft de verzekeraar maandag laten weten in het tv-programma Radar.
Achmea reikt patiënten Slotervaart de hand
Foto: ANP

Achmea gaat informatiebijeenkomsten organiseren in de directe omgeving van het Slotervaartziekenhuis. Als er geen goede oplossing wordt gevonden kunnen klanten volgens Marjolein Verstappen, directeur zorginkoop van Achmea, zonder tussenkomst van de rechter overstappen naar een andere verzekeraar. Het gaat volgens haar om schrijnende gevallen waarbij bekeken wordt of ze hun behandeling helemaal vergoed kunnen krijgen.

Echt ontevreden

'Ik begrijp de frustratie en de schrik. We gaan per individu na wat de gevolgen zijn en als die erg nadelig zijn, passen we er een mouw aan', aldus Verstappen. 'We proberen maatwerk te leveren maar als mensen echt ontevreden zijn, mogen ze van ons naar een andere verzekeraar.'

Spoedeisende hulp

Eerder bleek dat de verzekeraar en het Slotervaartziekenhuis het niet eens zijn geworden over een contract voor dit jaar. Maar dat nieuws werd pas bekend toen de datum was verstreken waarop klanten kunnen veranderen van verzekeraar. Achmea-verzekerden zouden nu uitsluitend nog naar het Amsterdamse ziekenhuis kunnen voor spoedeisende hulp en reeds lopende behandelingen. Onder Achmea vallen onder meer Zilveren Kruis, Interpolis en FBTO.

4 reacties

 • Henk

  Het kan in ieder geval niet de bedoeling zijn dat een verzekerde in december een polis afsluit zonder te kunnen weten waar die polis recht op geeft. De gelegenheid bieden over te stappen is een lapmiddel.

 • Lou

  We zien nu de resultaten van meer macht bij de verzekeraars..... Miljoenen winst voor de verzekeraars, dat noemen wij dus van de regen in de drup

 • Bill

  Ik vind het juist een hele goede actie van het Slotervaart. De verzekeraars krijgen veel te veel macht. Zij willen eigenlijk alles bepalen. Het enige dat zij in mijn ogen moeten doen is het geld van de verzekerden a.s.a.p. bij de ziekenhuizen en overige instanties afleveren.
  niks meer, niks minder

 • Hans van Amstel

  De stap die Achmea nu zet door het Slotervaart ziekenhuis niet te contracteren is dapper, omdat Achmea hiermee ingaat tegen gevestigde belangen en opinies. Daarmee neemt Achmea de regie in het streven de gezondheidszorg betaalbaar te houden. En dat is precies wat de overheid, maar ook ik als betrokken burger, verwacht van de zorgverzekeraars.

Of registreer u om te kunnen reageren.