Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

'Kans op borstkanker in risicogroep lager'

Nederlandse vrouwen die een erfelijk risico op borstkanker lopen, hebben minder kans om borstkanker te krijgen dan gedacht werd. Dat blijkt uit onderzoek van genetisch epidemioloog van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) Richard Brohet. Hij deed onderzoek onder vrouwen die een mutatie op een gen (BRCA1) hebben, waardoor hun kans op borstkanker een heel stuk hoger ligt dan normaal.
'Kans op borstkanker in risicogroep lager'
Foto: ANP Koen Suyk

'Momenteel wordt aangenomen dat vrouwen die een mutatie op het BRCA1-gen hebben, 60 tot 80 procent kans hebben om ooit in hun leven borstkanker te krijgen', legt Brohet uit. 'Uit ons onderzoek blijkt dat dat voor het merendeel van de Nederlandse vrouwen met deze mutatie op zo'n 45 procent ligt.' (ANP)

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.