Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ruwaard worstelde ook met Anesthesiologie

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis heeft jarenlang geworsteld met een ernstig disfunctionerende afdeling Anesthesiologie. Dat meldt Medisch Contact.
Ruwaard worstelde ook met Anesthesiologie

Binnen de maatschap Anesthesiologie zorgden onderlinge verdeeldheid, wantrouwen en conflicten volgens het vakblad ervoor dat de kwaliteit van zorg beneden de maat was.

Verhoudingen Anesthesiologie

Verhoudingen met de vakgroep Gynaecologie en andere vakgroepen raakten tevens verstoord.
Interim-bestuurder Frits van den Broek besloot de contracten van vijf artsen op te zeggen. ‘Als een maatschap helemaal niet meer functioneert wegens extreme spanningen, moet je ingrijpen’, aldus Van den Broek. Volgens de interim-bestuurder is dit alleen mogelijk in extreme gevallen. Daarvan was in dit geval ook sprake. ‘Bovendien is Anesthesiologie een afdeling waarvan het hele ziekenhuis afhankelijk is.’

Toezicht Ruwaard van Putten

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis werd begin december voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Aanleiding is een onderzoek naar de afdeling Cardiologie, omdat het sterftecijfer daar in 2010 boven het landelijk gemiddelde lag.

Of registreer u om te kunnen reageren.