Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Huisartsenpraktijk ontruimd om kwik

Een huisartsenpraktijk in een voormalige kerk aan de Minderbroedersingel in Roermond is vanmorgen ontruimd. De ontruiming was nodig nadat een kwikthermometer stuk was gevallen in de apotheek, zo maakt de brandweer bekend.
Huisartsenpraktijk ontruimd om kwik
Foto: Wikipedia Commons

Een medewerker van de apotheek liet rond kwart voor 12 een koortsthermometer op de grond vallen. Die viel kapot, het kwik rolde alle kanten op. In totaal moesten zo'n 50 artsen, medewerkers en patiënten daarop het gebouw verlaten.

Opruimwerkzaamheden

Brandweerlieden in gesloten chemiepakken probeerden maandag vergeefs om het kwik met stoffer en blik te verwijderen. Dat was om 13 uur nog niet gelukt. Maandagmiddag gaat de brandweer het met een stofzuiger proberen. 'Kwik is heel moeilijk op te ruimen, een bolletje kwik vormt steeds kleinere bolletjes', stelt een woordvoerder van de brandweer.

Niemand raakte gewond. Volgens de brandweer blijft de praktijk vandaag gesloten.

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • Willy Gillissen

    Gebeurde vroeger toch heel vaak! Bij elkaar schuiven met een papiertje, dan afvoeren via chemisch afval. Niet met een stofzuiger, daardoor gaat het kwik verdampen door de warmte van de motor.

Of registreer u om te kunnen reageren.