Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

MC Groep kampt met cardiologenconflict

De MC Groep van Loek Winter heeft te maken met een conflict tussen twee cardiologen. De cardiologen hebben zich ziek gemeld.
MC Groep kampt met cardiologenconflict
Foto: MC Groep

Dat laat de MC Groep weten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is op de hoogte gesteld door het ziekenhuis.

Conflict

Volgens het ziekenhuis in Lelystad en Emmeloord heeft het conflict niet geleid tot calamiteiten. De kwaliteit van de hartzorg zou steeds zijn gewaardborgd, mede dankzij de inzet van waarnemend cardiologen. Een woordvoerder wil niet ingaan op de aard van het conflict tussen de cardiologen van de vakgroep. Wel geeft ze aan dat het zich afspeelt rond één cardioloog. Of deze cardioloog een van de 'zieken' is, wil ze niet zeggen. Met de vakgroep vinden gesprekken plaats onder leiding van een mediator.  Of de zieke cardiologen kunnen terugkeren, moet later blijken.

Sterftecijfers niet gestegen

Het conflict begon een jaar geleden, zegt de woordvoerder. De raad van bestuur is in gesprek getreden met de vakgroep en hield de vinger aan de pols. Het ziekenhuis zegt geen afwijkingen te hebben gevonden in sterftecijfers, door de problemen bij cardiologie. Ook was er geen toename van calamiteiten, klachten of claims. Het ziekenhuis moest een paar spreekuren afzeggen, maar kon het gat naar eigen zeggen snel opvullen met waarnemers.

Cardiologienetwerk

De MC Groep wil de samenwerking met Cardiologie Centra Nederland gaan versnellen. CCN is een netwerk van cardiologische centra. Doel is dat er een cardiologisch centrum komt bij het ziekenhuis in Lelystad, waar ook de cardiologen van de MC Groep gaan werken.

Of registreer u om te kunnen reageren.