Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Schippers gaat meer samenwerken met Rusland

Nederland en Rusland gaan nauwer samenwerken op het gebied van volksgezondheid. Minister Edith Schippers van VWS en haar Russische collega Veronika Skvortsova hebben gisteren in Amsterdam een overeenkomst getekend.
Schippers gaat meer samenwerken met Rusland
Foto: ANP - Jerry Lampen

De bewindsvrouwen gaan de komende vijf jaar onder meer informatie uitwisselen en experts uit beide landen gaan nauwer samenwerken bij bijvoorbeeld de bestrijding van infectieziekten. Daarbij gaat de aandacht vooral uit naar antibioticaresistentie en het bestrijden en voorkomen van ziekenhuisinfecties. Ook wordt ingezet op innovaties, terwijl er eveneens aandacht uitgaat naar gezondheidsproblemen van moeder en pasgeboren kind.

Bezoek Poetin

De afspraken, die tevens activiteiten van het bedrijfsleven kunnen ondersteunen, zijn gemaakt tijdens het bezoek van de Russische president Poetin aan Nederland. Volgens Schippers is deze samenwerking gunstig voor zowel de gezondheidszorg als de economie. ‘Life sciences & health is een sector waarin Nederland uitblinkt en waarin we verder kunnen groeien. Rusland biedt deze sector grote mogelijkheden.’ (bron: ANP)

2 reacties

  • Jan C

    Schippers is dus eindelijk iets aan het doen.
    Misschien zijn over enkele jaren de Nederlandse hulpbehoevende ouderen en gehandicapten bij Schippers aan de beurt. Wat een land.

  • Willems

    Laat alvast maar wat van die bakkersmutsen aanrukken, want wat de kosten betreft
    bakken we het hier t.o.v. Rusland wel heel bruin.

Of registreer u om te kunnen reageren.