Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Patiënt met obesitas overleeft operatie vaker

Dat ernstig overgewicht slecht is voor de gezondheid is, is al lang duidelijk, maar bij een opname op de intensive care kan het juist een voordeel zijn. Patiënten met obesitas hebben dan een kleinere kans om te overlijden dan mensen met een normaal gewicht.
Patiënt met obesitas overleeft operatie vaker

Dat blijkt uit onderzoek van de Nijmeegse professor experimentele intensive care Peter Pickkers. Hij vergeleek gegevens van ruim 150.000 patiënten die de afgelopen tien jaar op intensivecareafdelingen zijn opgenomen.

Reserves

Hoe dit precies komt, is nog onduidelijk. Mogelijk ligt het aan het feit dat mensen met obesitas meer vet- en energiereservers hebben. Vetweefsel zou een positieve invloed kunnen hebben op het afweersysteem wanneer iemand ernstig ziek is. (ANP)

Of registreer u om te kunnen reageren.