Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Patent op menselijke genen niet mogelijk

Bedrijven en personen kunnen geen patent hebben op genen die aan het menselijk lichaam zijn onttrokken. Wel kunnen ze synthetisch geproduceerd genetisch materiaal patenteren. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof gisteren bepaald.
Patent op menselijke genen niet mogelijk

De beslissing was unaniem, alle negen rechters schaarden zich achter het vonnis in een langslepende procedure inzake patenten van het bedrijf Myriad Genetics Inc. Het bedrijf had onder meer patenten op genen die in verband worden gebracht met borst- en eierstokkanker. Volgens het hoogste rechtscollege houden sommige van die patenten geen stand omdat ze natuurlijke fenomenen afdekken.

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.