Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ondernemingsraad ADRZ wil veiligheidscertificaat alsnog halen

De ondernemingsraad van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis vindt dat alles op alles moet worden gezet om het Veiligheids Management Certificaat alsnog binnen te halen. Dat schrijft Omroep Zeeland.
Ondernemingsraad ADRZ wil veiligheidscertificaat alsnog halen

De OR meent dat zonder het certificaat de kans bestaat dat verzekeraars stoppen met het vergoeden van behandelingen. En dat kan weer grote gevolgen hebben voor het ziekenhuis. Dat zegt Willeke de Koster van de OR op Omroep Zeeland.

Verscherpt toezicht

Volgens De Koster kwam het niet als een verrassing dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) met maatregelen zou komen, maar ze had gehoopt op iets meer tijd. De Inspectie heeft per 11 juli het ADRZ onder verscherpt toezicht gesteld omdat het ziekenhuis de veiligheid van patiënten niet kan garanderen. Om diezelfde reden hebben ze het certificaat niet gekregen.  ‘Als we tot het eind van het jaar zouden hebben gehad, zou dat fijn zijn geweest’, aldus De Koster.

Eén reactie

  • Jan C

    Daar heb je weer zo'n tante: ze begint pas als de grond onder de voeten te heet wordt.
    Het ziekenhuis staat er toch al jaren!!!!!!!!!!!!!!!!

Of registreer u om te kunnen reageren.