Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Huisartsen bezorgd over zorgmijders

Het dalende ziekenhuisbezoek komt niet alleen doordat huisartsen minder vaak doorverwijzen. Ook zorgmijding speelt een rol, zegt huisarts Peter Top in het Algemeen Dagblad. 'Een verkeerde tendens', vindt hij.
Huisartsen bezorgd over zorgmijders

Volgens Top, huisarts in Zwijndrecht, zijn huisartsen niet ineens ziekenhuizen heel veel werk uit handen gaan nemen. 'Wij deden al heel veel', zegt hij in het AD. Zowel artsen- als patiëntenorganisaties maken zich zorgen over zorgmijders. Zo blijkt uit een enquête van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) dat 94 procent van de huisartsen te maken heeft met patiënten die zeggen dat ze geen geld hebben om doktersadvies op te volgen. Patiëntenvereniging NPCF laat weten dit nader te onderzoeken. Verder controleren ziekenhuizen tegenwoordig strenger of een patiënt wel een verwijsbrief heeft, vult huisarts Leo van Rooijen aan. Ook dat draagt mogelijk bij aan het dalende ziekenhuisbezoek.

Eén reactie

  • adje rem

    Kunnen we ons ook ' gezonder 'voelen en 'gezonder ' leven ? of is het statistisch niet mogelijk dat er nu een gezondheidsepidemie losbreekt , waarvoor het rivm NIET heeft gewaarschuwd ?

Of registreer u om te kunnen reageren.