Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Novo-tehuis niet geregistreerd bij VWS

Het ministerie van VWS wist een jaar lang niet dat de zorginstelling Novo actief was in Onnen. Op deze locatie stond ten onrechte nog een andere zorginstelling geregistreerd. De wijziging was niet aan het ministerie opgegeven.
Novo-tehuis niet geregistreerd bij VWS

Dat zegt een woordvoerder van het departement zaterdag op een stuk in de Volkskrant. Het tehuis in Onnen kwam in opspraak doordat een bewoonster de dood vond na behandeld te zijn volgens een heel eigen methode van Novo.

Om bepaalde behandelingen toe te passen, moet een instelling in het zogenoemde BOPZ-register staan, een lijst ingevolge de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen. De instelling die eerder op de locatie in Onnen zat, stond daar wel in, maar Novo niet. Novo had om twee redenen de vrouw niet mogen behandelen zoals is gebeurd: er was dus geen BOPZ-registratie en de vrouw zat er ook nog eens vrijwillig. (ANP)

3 reacties

 • Zorg

  Novo moet weg wezen.Mens en dier hebben die nog rechten?
  Of staat geld dan toch op nummer een??
  Dat zelfde inhalige gedoe is bij pgb en wmo nog steeds gebruikt en misbruikt de gemeente ,,ALGEHEEL GEBRUIKELIJK.
  aan de wet hebben ze maling.

 • Jan C

  De vrouw vond de dood niet; die is gewoon vermoord door NOVO en de daders hebben een compliment gekregen van de leiding.
  Ik heb de leiding geschreven dat dat ze moeten hopen dat ik niet ongeneeslijk ziek word en opgegeven word.
  En gvd dat bestuur zit er nog: wonen we hier in een of andere Arabische staat of midden Africa, waar de leiding ongestraft kan moorden.
  ZIJN WE AL ZOVER GEZAKT.

 • FransV

  Dit lijkt mij voldoende aanleiding voor een strafzaak tegen NOVO

Of registreer u om te kunnen reageren.