Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ieder(in) kiest harde lijn in Wlz-discussie

Illya Soffer, de nieuwe directeur van cliëntenorganisatie Ieder(in), overweegt een hardere lijn te kiezen in de discussie over de Wet langdurige zorg (Wlz). Dat zegt ze in een interview met vakblad Markant. Cliëntenorganisaties en zorgaanbieders zouden gezamenlijk ten strijde moeten trekken tegen de kabinetsplannen voor de langdurige zorg.
Ieder(in) kiest harde lijn in Wlz-discussie

In de discussie over de WLz heeft Ieder(in) tot nu toe nog niet voor de harde lijn gekozen. 'Omdat we zo lang mogelijk willen blijven meepraten over verbeteringen', zeft Soffer in Markant. 'Maar we krijgen steeds meer signalen dat er in de praktijk al vooruit wordt gelopen op de nieuwe situatie en dat mensen daardoor in de knel raken. Van zorgaanbieders horen we dat zij in precies dezelfde dynamiek zitten. Zij willen net als wij zo lang mogelijk meepraten, terwijl ze weten dat ze niet in drie maanden hun bedrijfsvoering kunnen aanpassen. We worden zowel naar elkaar toe gedreven als tegen elkaar uitgespeeld. Misschien moeten we er gezamenlijk steviger ingaan. Keuzevrijheid en eigen regie zijn in het huidige wetsvoorstel onvoldoende gewaarborgd.'

Transitie langdurige zorg

De AWBZ gaat in delen over naar de Wmo en de Zorgverzekeringswet. Ook de Participatiewet en de Wet jeugdzorg worden gedecentraliseerd. Hoe verloopt deze enorme stelselwijziging?

Gerelateerde tags

4 reacties

 • benno12

  Beter laat dan nooit
  maar is 1 voor 12.
  Personeel vliegt er binnenkort uit.
  Actie voor de cliënt en medewerkers voor goede veilige zorg en baan behoudt.

 • RF

  Wordt er ook 1 wakker!!!!!!!!!

 • Alberts

  Zo simpel is het niet heverhard,
  op een aantal punten wordt het zorgakkoord door de overheid eenoudig NIET nagekomen. Zoals het 'gelijk speelveld' in de contractering en tal van voorbeelden.

 • heverhard

  Had men het zorgakkoord niet moeten ondertekenen.

Of registreer u om te kunnen reageren.