Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Driekwart senioren heeft nog geen ‘keukentafelgesprek’ gehad

Ouderenbond ANBO heeft 1400 senioren ondervraagd over het zogenoemde ‘keukentafelgesprek’ in de nieuwe Wmo. Dik 75 procent van de ondervraagden blijkt nog niet zo’n gesprek gevoerd te hebben.
Driekwart senioren heeft nog geen ‘keukentafelgesprek’ gehad
Foto: ANP Roos Koole

Ongeveer driekwart van de geënquêteerden geeft aan nog geen gesprek te hebben gehad waarin wordt bepaald hoeveel uur huishoudelijke hulp men nog vergoed krijgt via de Wmo. Meer dan helft van de 1400 ondervraagde senioren ziet niet op tegen dit gesprek. Slechts twintig procent ziet er wel tegen op. Directeur Liane den Haan van ANBO waarschuwt senioren voor het gesprek. 'Men moet dit indicatiegesprek wel goed voorbereiden. Het bepaalt hoe jouw zorg in de toekomst gaat zijn. Het is zaak om te weten wat jouw rechten zijn én wat de plichten van de gemeente zijn.'

Tip

ANBO geeft ouderen de tip mee om zich niet gezonder of sterker voor te doen dan ze zijn bij de gesprekken. Ouderen kunnen het beste ook met hun mantelzorgers overleggen of zij bereid zijn te helpen, voorafgaand aan het keukentafelgesprek.

Bekijk hieronder de enquête.

Eén reactie

  • FJJ Conijn

    Dat had de ANBO van tevoren op zijn vingers kunnen natellen. Sterker nog, men is er specifiek voor gewaarschuwd. Tot twee maal toe.

Of registreer u om te kunnen reageren.