Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

GroenLinks wil aantal zorgpolissen beperken

GroenLinks wil het aantal polissen per zorgverzekeraar beperken. De goedkope budgetpolis moet verdwijnen. Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet zal dat vandaag voorstellen in een debat met minister Edith Schippers (VWS). Ze wil zo de macht van zorgverzekeraars aan banden leggen.
GroenLinks wil aantal zorgpolissen beperken
Foto: ANP - Bart Maat

Volgens Ellemeet is er nu geen echte keuzevrijheid maar schijnkeuzevrijheid voor de verzekerde. 'Mensen zien door de bomen het bos niet meer en worden door zorgverzekeraars gelokt met cadeautjes en misleidende informatie. We moeten het voor mensen mogelijk maken om een goed geïnformeerde keuze te maken en dat begint bij onafhankelijke informatie en een overzichtelijk aanbod van verschillende zorgpolissen.'

Rol patiënt te klein

'Schippers heeft de afgelopen jaren enkel oog gehad voor de kosten van de zorg', zegt Ellemeet. 'Zorgverzekeraars zijn te machtig en de rol van de patiënt is te klein'

3 reacties

  • bresker

    Al weer een praatjesmaker er bij, alsof we nog niet genoeg non-valeurs hadden in de Tweede Kamer

  • ppep

    Wat een onzinnig verhaal van deze mevrouw Ellemeet. Iets met klok en klepel... Die hoeven we vanaf nu dus ook niet meer serieus te nemen, voor zover we dat al deden.

  • PeterV

    'Schippers heeft de afgelopen jaren enkel oog gehad voor de kosten van de zorg', ik zou het nog iets ander formuleren, ze heeft de zorg verkwanseld aan de grote zorgverzekeraars, die bepalen wat wel en niet gebeurt.

Of registreer u om te kunnen reageren.