Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Vier genomineerden Zorgmanager van het Jaar

Voor de prijs Zorgmanager van het Jaar 2015 zijn genomineerd Anja Schouten, bestuursvoorzitter van Zorgbalans, Maarten van Rixtel, bestuursvoorzitter van Sensire, Mariënne Verhoef, directeur-bestuurder van Spirit en Bert van der Hoek, bestuursvoorzitter van Lentis. Dat is vrijdag bekendgemaakt. Zij zijn voorgedragen door een selectiecommissie bestaande uit hoogleraar Pauline Meurs en organisatieadviseur Hanke Lange.
Vier genomineerden Zorgmanager van het Jaar

De genomineerden zijn afkomstig uit sectoren die grote veranderingen doormaken. Bert van der Hoek is sinds 2005 werkzaam als bestuursvoorzitter van GGZ- organisatie Lentis in Zuidlaren Jaarlijks helpt Lentis 25.00 cliënten met psychiatrische problematiek en 1200 mensen met ouderenproblematiek. De organisatie beschikt over ruim 100 locaties in het noorden van het land.

Schouten

Anja Schouten is vanaf 2011 bestuursvoorzitter van ouderenzorgorganisatie Zorgbalans. De organisatie biedt langdurige en tijdelijke zorg aan ouderen in Haarlem en omstreken. Dagelijks wordt aan 5500 ouderen zorg geboden, in woonzorgcentra en bij mensen thuis. Het gaat om verzorging, verpleging, behandeling, begeleiding en revalidatie. Bij Zorgbalans werken 3300 medewerkers en 1000 vrijwilligers.

Verhoef

Mariënne Verhoef is directeur-bestuurder bij de Amsterdamse jeugdzorgorganisatie Spirit. Daarvoor was ze plaatsvervangend secretaris-generaal op het ministerie van Financiën. Spirit biedt hulp aan kinderen en jongeren tot 23 jaar. Dit gebeurt via een gevarieerd aanbod van pleegzorg, wijk- en schoolteams tot en met forensische zorg. De organisatie heeft 950 voltijds arbeidsplaatsen.

Van Rixtel

Maarten van Rixtel is sinds 2009 bestuursvoorzitter van Sensire in Varsseveld. Dat jaar maakte de organisatie zich los van Meavita. Sensire biedt een breed pakket van zorg- en welzijnsdiensten aan voor jeugdigen, volwassenen en ouderen. Dit gebeurt ondermeer bij mensen thuis, in woonzorgcentra of via zorg op afstand. Bij de organisatie werken 3500 medewerkers die jaarlijks 40.000 cliënten helpen.

Spaan

Vorig jaar is de titel Zorgmanager van het Jaar gegaan naar Willy Spaan, destijds bestuursvoorzitter van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Inmiddels is hij bestuursvoorzitter van het LUMC.  Vorig jaar werd ook de prijs voor jonge managers Talent van het Jaar nog uitgereikt. Zorgvisie heeft besloten die niet meer uit te reiken maar zich voortaan te concentreren op de uitreiking van de prijs voor de Zorgmanager van het Jaar.

Uitslag

Op 8 april 2015 wordt de prijs uitgereikt. Dat gebeurt in het middagprogramma van het congres Dag van de Zorginkoop in Media Plaza in Utrecht. Juryvoorzitter André Rouvoet, tevens voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, zal de winnaar bekendmaken. De andere leden van de jury zijn Wilma van der Scheer, zakelijk directeur van Erasmus CMDz en Lidy Hartemink, voormalig bestuursvoorzitter van Zorgcombinatie Noorderboog en oud-winnaar van de prijs.

Zorgmanager van het Jaar

In dit dossier leest u alles over het Zorgmanager van het Jaar evenement. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest succesvolle zorgmanager. Aan de rechterkant vindt u een lijst met eerdere winnaars. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1997. In de jaren 1998 en 2006 werd de prijs niet uitgereikt.

5 reacties

  • Reactie verwijderd door een beheerder

  • Reactie verwijderd door een beheerder

  • Reactie verwijderd door een beheerder

  • Reactie verwijderd door een beheerder

  • Reactie verwijderd door een beheerder

Commentaar is gesloten.