Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nieuwe toezichthouders Erasmus MC

De minister van OCW heeft Gijs de Vries en Tini Hooymans tot respectievelijk voorzitter en lid van de raad van toezicht van het Erasmus MC benoemd. De Vries is daarmee de opvolger van Cees Maas en Hooymans is de opvolger van Thea Heeren. Maas en Heeren zijn afgetreden in verband met het verstrijken van hun tweede termijn.
erasmusmc400.jpg

Gijs de Vries is momenteel algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis. Hij heeft 30 jaar ervaring op het gebied van strategie, beleidsvorming en procesverbetering van organisaties in de gezondheidszorg en bij professional service teams. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring als managing partner van de adviestak en lid van de raad van bestuur van Ernst & Young alsmede als lid van de directie van Capgemini. Hij heeft grote en complexe adviesprojecten geleid, o.a. bij (academische) ziekenhuizen, universiteiten, ministeries en verzekeraars. Ook is hij betrokken geweest bij adviestrajecten rondom het elektronisch patiëntendossier.

Tini Hooymans
Tini Hooymans is na haar studie en promotie werkzaam geweest als onderzoeker op het terrein van de celbiologie en de biotechnologie aan de Wageningen Universiteit. Zij heeft haar loopbaan in Wageningen voortgezet als afdelingshoofd en later directeur onderzoek en algemeen directeur van verschillende instituten. In 2002 is zij toegetreden tot de raad van bestuur van TNO. Met haar toetreden tot de Raad van Toezicht wordt weer invulling gegeven aan het academisch profiel.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.