Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Genomineerden Zorgmanager van het Jaar 2016

De genomineerden voor de prijs Zorgmanager van het Jaar 2016 zijn Marijke van Putten, lid raad van bestuur van GGZ Noord-Holland-Noord, Sandra Spek, lid raad van bestuur van Careyn, en Bertine Lahuis, bestuursvoorzitter van Karakter. Dat is vandaag bekendgemaakt.
o1A

Zij zijn voorgedragen door een selectiecommissie bestaande uit hoogleraar Pauline Meurs en organisatieadviseur Hanke Lange.

Sandra Spek
Sandra Spek is CFO van ouderzorgorganisatie Careyn in Utrecht. De organisatie heeft een ingrijpende herstructurering achter de rug na wijzigingen in het beleid van de overheid. Careyn heeft 34 woonzorgcentra, de organisatie levert zorg & welzijnsdiensten en biedt kraamzorg aan in 47 gemeenten. Daarnaast heeft Careyn een geboortecentrum en drie gezondheidscentra. Bij de organisatie werken 9000 medewerkers.

Marijke van Putten
Marijke van Putten is bestuurder bij GGZ Noord-Holland-Noord in Heerhugowaard. Zij was medeverantwoordelijk voor de uitrol van de ambulante FACT-teams. GGZ Noord-Holland-Noord heeft meer dan 10.000 cliënten die worden begeleid en/of behandeld. De organisatie komt ieder jaar bij 1450 gezinnen over de vloer voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Bij de organisatie werken 1200 zorgprofessionals.

Bertine Lahuis
Bertine Lahuis is bestuursvoorzitter van Karakter in Ede, een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie met locaties in het oosten van het land. Karakter werkt landelijk, regionaal en op lokaal niveau. Bij de organisatie werken circa 900 medewerkers die jaarlijks 8500 patiënten behandelen. Ook doet Karakter onderzoek naar psychiatrische aandoeningen en geeft ze advies aan zorgprofessionals.

Dag van de Zorginkoop
Vorig jaar is de titel Zorgmanager van het Jaar gegaan naar Anja Schouten, bestuursvoorzitter van Zorgbalans in Haarlem. Op 30 maart wordt bekend wie de Zorgmanager van het Jaar 2016 wordt. Dat gebeurt in het middagprogramma van het congres Dag van de Zorginkoop in Media Plaza in Utrecht. Juryvoorzitter André Rouvoet, tevens voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, zal de winnaar bekendmaken. De andere leden van de jury zijn Wilma van der Scheer, directeur van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, Albert Arp, nu nog bestuursvoorzitter van Ziekenhuis St Jansdal, en de winnares van vorig jaar Anja Schouten.

Foto

  • Bertine Lahuis

    Bertine Lahuis

  • Marijke van Putten

    Marijke van Putten

  • Sandra Spek

    Sandra Spek

Of registreer u om te kunnen reageren.