Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Cardiologen ADRZ willen niet in msb

Vier cardiologen in het ADRZ weigeren deel te nemen in de coöperatie die de medisch specialisten hebben opgericht.
Hart.iStock.jpg
iStock

Dit melden de PZC en Omroep Zeeland. Het ziekenhuis zelf bevestigt de berichten.

Cardiologen
De cardiologen hebben het besluit om toe te treden steeds uitgesteld. Inmiddels hebben drie van de zeven cardiologen in de maatschap hun deelname bevestigd. Ook bijna alle andere medisch specialisten zitten in het medisch-specialistische bedrijf, vertelt de woordvoerder van het ziekenhuis: ‘De raad van bestuur vindt dat een belangrijke vakgroep als de cardiologen in zijn geheel deel uit moet maken van de coöperatie. Daarmee laten zij zien dat ze het belang van het ziekenhuis voorop zetten. Bestuur en medisch specialisten nemen samen beslissingen, dat betekent ook participatie in de organisatie.’

Msb
Sinds dit jaar zijn de vrijgevestigde medisch specialisten in de algemene ziekenhuizen gaan samenwerken in het medisch-specialistisch bedrijf omdat de bekostigingsstructuur is veranderd. De oude maatschappen zijn vervallen en opgegaan in een ziekenhuisbrede maatschap of in een bv of in een coöperatie. Ongeveer de helft van de ziekenhuizen heeft de coöperatievorm gekozen.  

ADRZ
Volgens de woordvoerder hadden de vier weigerachtige cardiologen steeds twijfel over de juridische en financiële aspecten die behoren bij een positie als coöperatielid. ‘Zij vragen zich af of zij dan nog wel buiten het ziekenhuis mogen werken.’ De raad van bestuur van het ADRZ is in overleg getreden met de vier cardiologen. Ze hebben nog tot eind van het jaar om er uit te komen. Mocht dit mislukken, dan kan dit tot het vertrek van de cardiologen leiden. Hoe de maatschap omgaat met de afwijkende stellingname van de leden is niet bekend. De maatschap was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.