Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Centrum voor kankernazorg in Groningen

Groningen krijgt een centrum voor kankernazorg waar gratis nazorg wordt geboden aan kankerpatiënten en hun verwanten. Het centrum wordt achter het UMCG gebouwd.
Schermafbeelding 2016-05-30 om 11.45.43.png
Een impressie van het centrum op YouTube.

Het Maggie’s Center Groningen, zoals het centrum gaat heten, is bedoeld voor nazorg aan alle kankerpatiënten en verwanten in het noorden van het land, zo meldt Dagblad van het Noorden. Hoewel het idee voor het centrum van Frans Jaspers, een arts van het UMCG, komt en het gebouwd gaat worden op grond van het ziekenhuis, maakt het er geen onderdeel van uit. ‘Deze vorm van zorg valt niet onder de zorgverzekering in Nederland. Toch vindt iedereen dat zo’n centrum er moet komen’, zegt Jaspers in Dagblad van het Noorden.

Kankernazorg Groningen
Het nazorgcentrum wordt naar Engels voorbeeld gebouwd. In Engeland bestaan al achttien Maggie’s Centers. Er is tien miljoen euro nodig om de oprichting van het centrum te verwezenlijken, een bedrag dat vooral uit het noordelijke bedrijfsleven lijkt te gaan komen. Daarmee is de exploitatie van het centrum voor de eerste vijf jaar gedekt.  

Eén reactie

  • m.bouquet@tallkingresults.com

    Prachtige stap naar volledige zorg i.p.v. een behandeling gerichte organisatie. De mens komt in beeld.

Of registreer u om te kunnen reageren.