Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer
Zorgvisiemagazine300

Zorgvisie magazine

Een overzicht van de verschenen edities van Zorgvisie magazine. Bekijk de inhoudsopgave en bijlagen van het magazine.

Terug naar dossier

Nieuw bestuur VGN gooit luiken open

Om meer aandacht te krijgen voor het werk van medewerkers en bestuurders in de gehandicaptenzorg start Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) in september een campagne. Voorzitter Femke Halsema en directeur Frank Bluiminck vertellen erover in een groot dubbelinterview in het augustusnummer van Zorgvisie magazine.
Cover-ZV-magazine-nr-8-2016.jpg

De gehandicaptensector komt maar sporadisch in het nieuws, zeker vergeleken met de andere zorgsectoren. Dit doet vermoeden dat alles op rolletjes loopt. De uitdagingen zijn echter groot. ‘De kwaliteit is grosso modo overal wel in orde’, zegt Bluiminck. ‘Het is niet zo dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg net als in de ouderenzorg zwarte lijsten maakt van onveilige instellingen. Maar we staan wel degelijk onder zware druk. Niet alleen doordat de budgetten krap zijn en blijven, maar ook doordat onze populatie ouder wordt en steeds meer complexere zorg nodig heeft.’

'Water staat ons aan de lippen'
Halsema vult aan: ‘Het is tekenend dat het schrappen van de 500 miljoen euro bezuiniging op de Wet langdurige zorg, waarvan 175 miljoen voor de gehandicaptenzorg, hier en daar wordt gevierd als een investering. Er blijven immers 3500 banen bestaan. Maar dat is natuurlijk geen investering. Dat die bezuiniging geschrapt is, betekent enkel dat het water ons aan de lippen staat in plaats van dat we verzuipen.’
Lees het complete interview in het augustusnummer van Zorgvisie.

Dossier Gehandicaptenzorg
In het dossier gehandicaptenzorg staat al het nieuws uit de gehandicaptenzorg, van cao's tot updates over zorginstellingen.Lees hier over bezuinigingen op de langdurige zorg, bestuurswisselingen binnen gehandicaptenzorginstellingen en al het andere nieuws dat gerelateerd is aan de sector.

Eén reactie

 • FlexMind

  Zo'n 7 jaar geleden sprak ik een bestuurder van een grote gehandicapten organisatie - het was een sollicitatiegesprek.
  Het was een groot luxe ingericht kantoor en een sollicitatie commissie van 6 personen.
  "U heeft wel veel gereorganiseerd was zijn commentaar op mijn cv". Tja, zei ik binnen de thuiszorg is het al zo'n 10 jaar bezuiniging op bezuiniging.
  "Daar hebben wij hier geen last van, het woord reorganisatie is hier nog nooit gevallen".
  Je moet je kapot schamen dacht ik. Je zou als geen ander bezig moeten met anticiperen.
  Het werd niets, de vertegenwoordiging van de teams hadden geen vertrouwen in mij... Ik zou wel eens wat roosters samen kunnen voegen.
  De 'clustermanagers' stuurden zo'n 20 medewerkers aan (geen fte!) en zaten in schaal 60...

Of registreer u om te kunnen reageren.