Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

ANWB verzorgt traumaheli naar de Wadden

De ANWB mag de komende vijf jaar het ambulancevervoer door de lucht verzorgen vanaf de Waddeneilanden.
traumaheli.vierkant.anwb.jpg

De Regionale Ambulancevoorziening Fryslân heeft de aanbesteding voor het inhuren van een helikopter en bijbehorende piloten gegund aan ANWB Medical Air Assistance.

Contract
Afgelopen vrijdag is op het hoofdkantoor in Den Haag het contract getekend voor de duur van vijf jaar. Rond november zullen de eerste vluchten met patiënten, die met spoed vanaf de Waddeneilanden naar een ziekenhuis aan de vaste wal moeten, worden uitgevoerd.

Reserve
Naar verwachting gaat de traumaheli jaarlijks zo’n driehonderd vluchten afleggen vanaf vliegbasis Leeuwarden. Ook is er een reservehelikopter, om de continuïteit van ambulancezorg vanaf de Waddeneilanden altijd te waarborgen, zo laat de ANWB weten.

Of registreer u om te kunnen reageren.