Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Inspectie zet Zonnestraal onder druk

Care Residence Zonnestraal in Hilversum moet zijn tekortkomingen binnen vier maanden hebben weggewerkt. De igz heeft Zonnestraal een aanwijzing gegeven.
Zonnestraal.jpg

Mochten er onvoldoende verbeteringen plaatsvinden dan kan de igz een dwangsom opleggen of maatregelen nemen ten aanzien van het bestuur. 

Medicatieveiligheid
Het particuliere verpleeghuis voor ouderen die intensieve zorg nodig hebben, voldoet al jaren niet aan de eisen van de Inspectie. Op 6 juni  2014 waren er al tekortkomingen in de medicatieveiligheid en was er geen sprake van een goed kwaliteitssysteem. Het verpleeghuis zette daarop wel verbeteringen in, maar deze waren onvoldoende. Een jaar later concludeerde de igz dat de bewoners van de instelling op verschillende terreinen risico liepen. Niet alleen de medicatieveiligheid was onvoldoende maar ook de dossiers waren niet op orde en de deskundigheid en inzet van het personeel was onvoldoende.  Enkele inspectiebezoeken later bleek de zorg in Zonnestraal zelfs verder te zijn verslechterd.

Aanwijzing
Deze verslechtering baart de igz ernstige zorgen.  Er zijn bijvoorbeeld niet consequent bij elke cliënt actuele medicatielijsten en actuele toedienlijsten beschikbaar. Eerder voldeed Zonnestraal hier wel aan. Omdat het intensieve toezicht blijkbaar niet heeft geholpen, heeft de igz nu een aanwijzing gegeven. 

    

Of registreer u om te kunnen reageren.