Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Amphia ziekenhuis behaalt JCI-keurmerk

Amphia in Breda heeft het keurmerk van de Joint Commission International (JCI) behaald. Het is het achtste ziekenhuis in Nederland dat dit internationale kwaliteitskeurmerk voor zorginstellingen krijgt. Dat meldt Amphia.
Thumbsup-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

De verschillende locaties van het ziekenhuis werden tussen maandag 19 en vrijdag 23 juni door vijf JCI-auditoren bezocht. Daarbij volgden zij een aantal patiënten tijdens hun bezoek aan het ziekenhuis, bijvoorbeeld op de spoedeisende hulp of tijdens een dagbehandeling of operatie. De auditoren wilden erachter komen hoe patiënten de zorg in Amphia ervaren, maar beoordeelden ook de manier waarop de medewerkers, van medisch specialisten tot verpleegkundigen, hun werk doen. Daarnaast werden de patiëntveiligheid, de dossiervoering en de organisatiesystemen onder de loep genomen.

JCI-keurmerk Nederland
Op basis van de audits keurt JCI het ziekenhuis nu het keurmerk uit. Het ziekenhuis laat weten trots te zijn op het behalen van het keurmerk. De cliëntenraad ziet het als een bevestiging dat Amphia de zorg goed op orde heeft. In 2012 behaalde het AMC als eerste ziekenhuis van Nederland de accreditatie. Later ontvingen ook het UMC Utrecht, het Maasstad Ziekenhuis en het Beatrixziekenhuis het keurmerk.

Dossier Kwaliteitsnormen Om kwaliteit te garanderen stellen wetenschappelijke verenigingen kwaliteitsnormen op. Zorginstellingen proberen hier zo goed mogelijk aan te voldoen, terwijl verzekeraars over hun schouders meekijken.... Lees meer >>

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • Hippocratez

    Zullen we het JBZ dan ook opnemen in het rijtje ziekenhuizen die het JCI keurmerkje gehaald hebben? Pas een paar maanden geleden gedaan, maar misschien ook de moeite van het vermelden waard als we dan ook de andere opnoemen.

Of registreer u om te kunnen reageren.