Pagina niet gevonden
Sorry, we kunnen de pagina die je zoekt niet (meer) vinden.
Je kunt naar de (homepagina) gaan HOMEPAGINA

Onze laatste artikelen

Preventie
Jochen Mireau

Jochen Mierau: ‘Juist populistische partijen hebben veel te winnen met preventie’

Juist de kiezers van populistische politieke partijen als de PVV en BBB het meeste mee te winnen bij actief overheidsbeleid voor preventie. “Ze laten eerst de voedingsindustrie verdienen aan burgers met een ongezonde leefstijl en daarna mag de medische industrie verdienen met repareren. Dat dubbele verdienmodel van ziekte zouden de PVV en BBB in het belang van hun eigen kiezers moeten doorbreken”, zegt hoogleraar Jochen Mierau.
Tech

‘Concrete afspraken voor gegevensuitwisseling en digitalisering ontbreken nog in IZA-regioplannen’

In drie van de 39 ingediende regioplannen staan concrete afspraken over digitalisering en gegevensuitwisseling. In zeven van de plannen staat helemaal niets over dit onderwerp, terwijl in het landelijke Integraal Zorgakkoord als verplicht thema is aangemerkt. Het tekent de worsteling van de IZA-regio's met dit onderwerp, stellen adviseurs van Berenschot.
Ziekenhuiszorg

Na invoering ‘zbc’ stijgt patiënttevredenheid naar 100 procent bij Gelre Ziekenhuizen

Gelre ziekenhuizen heeft vorig jaar besloten de planbare zorg te organiseren als een zbc. Het ziekenhuis begon met galblaas- en liesbreuk-operaties in haar ‘focuskliniek’. De resultaten zijn spectaculair: in een jaar namen de wachttijden af van acht maanden naar vijf dagen. De tevredenheidsscore bij patiënten voor deskundigheid, gastvrijheid en nakomen van afspraken steeg naar 100 procent.
Ziekenhuiszorg

Uitsluitend passende zorgcontracten voor St Jansdal

St Jansdal heeft met vrijwel alle verzekeraars nieuwe contracten afgesproken die passende zorg maximaal moeten stimuleren en ervoor moeten zorgen dat het ziekenhuis efficiënter wordt. De afspraken zijn opgedeeld in een viertal type zorgonderdelen. "Dit geeft ruimte om verandertrajecten in te zetten die een deel van de verwachte groei in de regio kunnen opvangen”, vertelt bestuurder Arend Jan Poelarends.
Nieuwsbrief Abonneren