BDO

BDO branchegroep zorg

Onze specifieke kennis en kunde binnen de zorgsector bundelt BDO in de BDO Branchegroep Zorg. Deze branchegroep adviseert en ondersteunt diverse zorginstellingen, zoals ziekenhuizen, privéklinieken, AWBZ-instellingen en eerstelijns zorgverleners, bij onder meer financiële, fiscale en organisatorische vraagstukken.

BDO Branchegroep Zorg: luisteren, meedenken en verder kijken
Als zorgaanbieder maakt u turbulente tijden mee waarin toenemende en complexer wordende wet- en regelgeving en bezuinigingen voor veel onzekerheid zorgen. De BDO Branchegroep Zorg is ervan overtuigd dat bedrijfsmatig(er) werken de enige manier is om deze ontwikkelingen het hoofd te bieden. En wij ondersteunen u daarbij.

Dit doen we door te luisteren, mee te denken en verder te kijken. Wat wij daar onder verstaan? Dat we service leveren en doorvragen. Dat onze oplossingen maatwerk en onze stukken helder en to the point zijn. Het betekent dat wij onze klanten niet vooraf bedachte oplossingsrichtingen bieden maar samen de beste route uitstippelen.

Dat telt.

BDO, OMDAT MENSEN TELLEN

Verandercapaciteit zorg
Nederlandse zorginstellingen zijn onvoldoende in staat het hoofd te bieden aan de voortdurende veranderingen die er op hen afkomen. Slechts 9% van de instellingen hebben het verandervermogen om de turbulentie in de sector om te zetten in betere of efficiëntere zorg. Bijna zeven op de tien (67%) hebben dat niet. Dat kan niet anders dan effect hebben op de kwaliteit van de geboden zorg. Daarnaast vormt het een bedreiging voor de continuïteit van veel instellingen op de lange termijn. Dat concludeert BDO Accountants & Adviseurs op basis van een onderzoek naar de verandercapaciteit van Nederlandse zorginstellingen.
BDO voerde het onderzoek samen uit met prof. dr. Anton Cozijnsen, hoogleraar Verandermanagement aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Aan het onderzoek namen ruim tweehonderd Nederlandse zorginstellingen deel. Respondenten waren zonder uitzondering werkzaam op het hoogste niveau als lid van de raad van bestuur of vlak daaronder. Het is voor het eerst dat op systematische wijze onderzoek wordt gedaan naar de verandercapaciteit van Nederlandse zorginstellingen.

Het onderzoek is nu ook digitaal te vinden

BDO en Zorgvisie
De BDO Branchegroep doet geregeld onderzoek in de branche, bijvoorbeeld naar de financiële situatie van algemene ziekenhuizen. Ook ontwikkelen we tools die u ondersteunen bij het bedrijfsmatig(er) werken, zoals de BDO Transitiescan, de BDO Zorg Informatiebeveiligingsscan en het BDO Focusdashboard voor Zorgondernemers. Op zorgvisie.nl en in Zorgvisie Magazine publiceren we geregeld inhoudelijk over deze en andere onderwerpen.

Blijf op de hoogte via de BDO E-mailnieuwsbrief
Wilt u graag rechtstreeks op de hoogte gehouden worden van berichten van de BDO Branchegroep Zorg? Meld u dan aan voor de BDO E-mailnieuwsbrief en selecteer de rubriek ‘Zorg’.

Post adres: Postbus 10147, 7301 GC Apeldoorn
Telefoon: 088-2364803
Contactpersoon: Chris van den Haak
Website: http://www.bdo.nl/zorg