Winvision

Referentie
FrionNet cruciaal voor ondersteuning resultaatverantwoordelijke teams

‘Hoe kan een nieuw intranet de resultaatverantwoordelijke teams ondersteunen?’ De Overijsselse zorgorganisatie Frion wilde zorgverleners meer zelfstandigheid en zeggenschap geven maar hen wel vanuit de centrale organisatie faciliteren. In samenwerking met Frion ontwikkelde Winvision een nieuw intranet dat de basis is voor ondersteuning van de teams en samenwerking tussen teams onderling stimuleert.
Lees verder


Blog
Het ei van Schippers: meer kwaliteit, minder kosten

Zo moeilijk is het eigenlijk niet. Voor de uitdagingen in de zorg heeft de overheid een messcherpe oplossing: ‘Langs de weg van kwaliteitsverbetering een aanzienlijke besparing op de zorgkosten realiseren’. In de Kamerbrief van vorige maand schetst minister Edith Schippers waar de winst te behalen valt. Een knieoperatie die in één keer slaagt, zodat geen hersteloperatie nodig is; zorg die op elkaar aansluit en minder medische fouten door betere informatieoverdracht.
Lees verder


Referentie
Smart watches en slimme lenzen als serieuze zorg-toepassingen

Bepaalde medicatie moet bij toediening dubbel gecontroleerd worden. Bij Zorggroep Sint Maarten is die dubbele controle binnenkort via een app op de smartphone van de zorgverlener te regelen. De nieuwe app is onderdeel van het ICT-platform Maarten Life, dat de zorgorganisatie samen met Winvision heeft gerealiseerd.
Lees verder


Blog
Smart watches en slimme lenzen als serieuze zorg-toepassingen

Een polsbandje dat inspanning en hartslag meet, een horloge voor bloeddruk en temperatuur, slimme lenzen die kijken naar oogspanning en zuurstofopname en een ring om je vinger die verbrande calorieën telt; er zijn steeds meer wearables die specifieke lichamelijke waarden meten. Al die informatie kan van onschatbare waarde zijn voor de zorgverlening. Maar ik heb nu al medelijden met de huisarts of specialist die zich door die data moet heen worstelen.
Lees verder


Visie
Zelfsturende teams kunnen echt zelfstandig ondernemen met dashboards

Veel zorgorganisaties kiezen ervoor zelfsturende teams in te zetten die de inrichting en organisatie van hun eigen dagelijkse werkzaamheden bepalen. Dat vraagt om goede ICT-ondersteuning vanuit het hoofdkantoor, maar ook om specifieke instrumenten en dashboards om wederzijds waarde te halen uit alle data die gegenereerd wordt.
Lees verder


Referentie
Martini Ziekenhuis stapt over van publicerend intranet naar samenwerkingsplatform

Onlangs ging MartiniNet 2.0 live. Het is het nieuwe intranet van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Het ´oude´ intranet werd vooral ingezet om informatie te publiceren. MartiniNet 2.0 is veel meer op samenwerking gericht en op het delen van informatie.
Lees verder

 


Blog
L’ app pour l’ app

Iedereen is privé inmiddels volledig gewend aan het gebruik van mobiele apps. Het is alleen maar logisch dat ze nu ook de werkvloer veroveren.  Want een app kan het werk daadwerkelijk effectiever en prettiger maken, zeker als medewerkers veel onderweg of op locatie zijn. Maar een app is een middel, geen doel. Dat wordt echter nog wel eens door elkaar gehaald!
Lees verder

 


Referentie
Parlan met WinCare van start in de transitie en transformatie jeugdhulp

Parlan, organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp in Noord-Holland noord, heeft WinCare in gebruik genomen als centraal cliëntsysteem dat integrale samenwerking en mobiel werken mogelijk maakt. Parlan heeft dit nieuwe systeem het afgelopen jaar samen met collega-instellingen en ICT-dienstverlener Winvision ontwikkeld. Met de ingebruikname van WinCare is Parlan van start gegaan met de gedecentraliseerde en vernieuwde jeugdzorg.
Lees verder

 


Blog
Sleutelrol voor ICT bij decentralisatie zorg

Bij de decentralisatie van onder meer Jeugdzorg en WMO draait het om eigen kracht. Burgers en cliënten moeten veel meer zelf de regie kunnen nemen over hun eigen zorg – de zogeheten transformatie van de zorg. Dat is niet alleen een uitdaging voor de hulpverleners, ook de ICT-organisatie van een instelling (en gemeente) heeft daarin een wezenlijke bijdrage. Regie kun je pas nemen als je toegang hebt tot informatie en zelf processen kunt aanroepen of aansturen.
Lees verder

Smart watches en slimme lenzen als serieuze zorg-toepassingen