Woudschoten


Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum

Nice to meet


Na jaren van renovatie en modernisering is Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum nu helemaal klaar voor de toekomst. De huisstijl, uitstraling en service werden vernieuwd, maar de persoonlijke gastgerichtheid staat als vanouds centraal. Hiervoor reizen inmiddels ook de kleinere groepen graag af naar het landgoed in de Zeister bossen.

Recent
Volgens directeur Hans van Pelt is de vraag naar kleinere zakelijke ruimten bij Woudschoten de afgelopen tijd opvallend gestegen. “Op deze vraag hebben wij uitstekend in weten te spelen. Wij hebben dan ook vaak met diverse trainers en coaches om tafel gezeten en hen mee laten denken over de vernieuwingen die hier plaats moesten vinden. Een deel van deze vernieuwingen is van hen afkomstig.” Een goed voorbeeld hiervan zijn de onlangs gerenoveerde vergaderzalen met een warme, maar ook eigentijdse en zakelijke uitstraling. “Woudschoten is nu tevens de aangewezen plek voor een inspirerende vergadering of coachingsgesprek”, licht Van Pelt toe. De coaches voelen zich hier prettig. Juist omdat deze locatie aan al hun wensen voldoet, kan de doelstelling van de bijeenkomst makkelijk behaald kan worden. Inmiddels zijn zij echte ambassadeurs voor ons geworden en bevelen zij ons aan bij de bedrijven waar zij mee samenwerken. Betere reclame kun je niet krijgen.

Verschil
De gelegenheid om de wensen van de professionals die trainingen geven en de coaches mee te nemen, deed zich al voor tijdens de moderniseringsslag van Woudschoten in de afgelopen jaren, waarbij nauw werd samengewerkt met deze partijen. “Wij zijn ons terdege bewust van de verschillen tussen een congres- en een trainingsgast. Een congresbezoeker wil reuring, alles dicht bij elkaar en veel interactie, terwijl een cursist juist behoefte heeft aan rust, concentratie en focus. Doordat we in de verschillende vleugels de groepen goed kunnen scheiden, kunnen we optimaal rekening houden met de verschillen tussen deze groepen. Zo zijn er diverse grote en kleine zalen, met een keur aan breakoutrooms. Diverse foyers met verschillende zitjes geven iedereen de ruimte om even te pauzeren of zich met groepjes terug te trekken.”

Groen
Een ander belangrijk facet is de ligging op het eigen landgoed van 45 hectare, waardoor het groen letterlijk naar binnen komt. Van Pelt legt uit: “Door de natuur om je heen kun je niets anders dan ontspannen. Tevens zorgt het ervoor dat je even helemaal weg bent uit de dagelijkse sleur en je volledig kunt focussen op het doel van de training of bijeenkomst. Vanuit onze locatie kun je ’s ochtends de reeën zien lopen. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet op het terrein, om mensen in contact te brengen met de natuur. Maar ontspannen kan hier ook met een hoogwaardige gastronomie.”
Het à la carte restaurant is redelijk uniek in de MICE-branche. “Bij conferentiecentra is er meestal een vast menu of een buffet”, vervolgt hij. “Bij Woudschoten kan er tevens wat het eten betreft ingespeeld worden op de individuele wensen. Kleinere groepen laten wij bovendien vaak bewust niet mee lunchen met de massa, maar bijvoorbeeld in de lounge, het dinerrestaurant of op het terras.”

Compleet product
Het complete product dat Woudschoten biedt blijft één van de ‘Unique Buying Reasons’. Aan elk soort gast is er gedacht, dus ook aan de grotere groepen. “Van de vergadergast tot en met de congresbezoeker; alles dient te draaien om gastvrijheid. Oog voor de individuele wensen binnen een groep wordt nogal eens onderschat. Juist in een tijd waarin de markt onder druk staat, is dit echter belangrijker dan ooit. Alle gasten moeten zich hier helemaal op hun gemak voelen en op alle vlakken gebruik kunnen maken van een goede service. Dat gegeven blijft de essentie van een goede horecaonderneming.”

www.woudschoten.nl