Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Lang verlof voor zorgmedewerkers met kinderen

Zorgmedewerkers die stoppen met werken omdat ze kleine kinderen hebben, moeten groot zorgverlof kunnen krijgen. Dat vindt PvdA-staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken. Werknemers kunnen zo de relatie met hun oude werkgever behouden en tussentijds bijscholing krijgen om snel weer aan de slag te gaan.

Aboutaleb gaat dit idee bespreken met staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid. Zij hopen op deze manier zowel de personeelstekorten in de zorg aan te pakken als een blijvend verlies van veel goed opgeleide vrouwen voor de arbeidsmarkt tegen te gaan.

Terugkeerrecht

Aboutaleb heeft er begrip voor dat vrouwen helemaal stoppen met werken, zolang hun kinderen nog niet naar de basisschool gaan. Hij vindt dat ze na die circa vier jaar een soort terugkeerrecht moeten kunnen krijgen bij hun oude werkgever als zij hun bekwaamheden bijhouden tijdens het groot verlof. Nu stuiten herintreedsters vaak op problemen om weer aan de slag te komen, omdat hun kennis verouderd is. (ANP)

Lees ook:

Klink geeft 20 miljoen voor personeelstekort kraamzorg
Slechte zorg verpleeghuizen door personeelstekort
NVZ: 'Personeelstekort valt wel mee'

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.