Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nieuwe cao voor werknemers ggz

De werknemers in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) krijgen per 1 juli 3,25 procent meer salaris. In november krijgen zij bovendien een eenmalige uitkering van 1 procent. Dat zijn de vakbonden en GGZ Nederland overeengekomen in een nieuwe cao, die loopt van maart dit jaar tot april 2009.

De partijen hebben bovendien afgesproken onderzoek te doen naar leeftijdsbewust personeelsbeleid. GGZ Nederland wil de bestaande afspraken die ouderen ontzien en leeftijdsafhankelijke verlofregelingen omvormen naar een leeftijdsbewust personeelsbeleid voor alle werknemers. De cao geldt voor circa 70.000 werknemers die werken bij 108 instellingen in de geestelijke gezondheidszorg en de verslavingszorg. (ANP)

Lees ook:

Trend: Ggz wil meer ex-patiënten in dienst
Tevreden werknemers in de ggz
Akkoord over cao in ziekenhuizen
Thuiszorgloon stijgt ondanks getorpedeerde cao
Nieuwe CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Nieuwe cao gehandicaptenzorg

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.