Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Geen lager loon bij Thuiszorg Midden-Limburg

Medewerkers van Thuiszorg Midden-Limburg (TML) hoeven geen loon in te leveren. TML zoekt samen met gemeente Weert naar andere oplossingen voor de financiële problemen van de thuiszorgorganisatie.

Die toezegging deden de directie van TML en de wethouder Harry Coolen van Weert bij een symposium dat het comité ‘Stop de uitverkoop thuiszorg Weert’ had georganiseerd. TML is door de invoering van de Wmo in grote financiële problemen gekomen. Er staan 500 banen op de tocht. Alleen medewerkers die bereid waren te tekenen voor een lager loon kregen van de directie een baangarantie. Maar directeur Theo van de Wal zei dat alle contracten te verscheuren van medewerkers die hebben getekend voor een lager loon. “We zijn in gesprek met de gemeente voor een andere oplossing”, meldt de website www.zorggeenmarkt.nl. (Zorgvisie - Bart Kiers)

Lees ook:

Herindicatie thuiszorg Weert
Thuiszorg Limburg verliest kort geding
Thuiszorg Limburg spant kort geding aan
TanteLouise wil tweederde personeel ontslaan
TanteLouise Thuiszorg verlaagt loon

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.