Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ziekenhuis drukker met administratie dan thuiszorg

Bij ziekenhuizen en in de geestelijke gezondheidszorg werkt twee keer zo veel personeel in de administratie als bij de gehandicaptenzorg en de thuiszorg. Dat blijkt cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bij academische ziekenhuizen bestaat 17 tot 23 procent van alle voltijdbanen uit administratieve en algemene functies, in de gehandicaptenzorg is dat minder dan tien procent. De verschillen ontstaan volgens het CBS doordat ziekenhuizen meer patiënten in korte tijd behandelen, wat meer papierwerk met zich meebrengt.

Medisch personeel

In academische ziekenhuizen is bijna evenveel medisch als verplegend personeel. Dat komt doordat de leerlingen die bij de ziekenhuizen ervaring opdoen ook als medisch personeel gelden. Daarnaast hebben de academische ziekenhuizen medisch personeel in dienst dat zich richt op onderzoek. (Novum)

Lees ook:

Test voor bureaucratie in de zorg
Bussemaker pakt bureaucratie aan
Bureaucratie blijft ziekenhuizen achtervolgen

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.