Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Aveant wint rechtszaak van Utrecht

Thuiszorgorganisatie Aveant heeft een kort geding gewonnen van de gemeente Utrecht. De voorzieningsrechter heeft bepaald dat Utrecht de aanbestedingsinschrijving van Aveant niet ongeldig mag verklaren.
Aveant wint rechtszaak van Utrecht

Door een administratiefout werd Aveant uitgesloten voor de aanbestedingsprocedure. De organisatie levert ongeveer 85 procent van de thuiszorg in de gemeente Utrecht. Door Aveant uit te sluiten, stonden circa 1.300 banen op de tocht. De uitspraak van de rechter betekent overigens niet dat Aveant de zorg daadwerkelijk gaat leveren. Uiteindelijk bepaalt de gemeente wie dat mag doen.

Administratiefout

Utrecht vraagt van de thuiszorgorganisaties die zich inschrijven voor de aanbestedingsronde dat zij onderscheid maken tussen de uren huishoudelijke hulp en het aantal uren met extra dienstverlening. Minimaal dertig procent van de totaal te leveren zorg moet bestaan uit de uitgebreide hulp. Volgens Utrecht haalde Aveant dit percentage niet; volgens de rechter wel. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Thuishulpen Aveant demonstreren voor rechtbank
Aveant daagt Utrecht om aanbestedingsvoorwaarden
Faillissementen teisteren Versatility Thuiszorg
‘Winnaars’ aanbesteding bieden thuishulpen lager salaris

130701

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.