Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nederlandse mdl-arts beste van Europa

De Nederlandse maag-, darm-, leverarts Peter Mensink van het Erasmus MC in Rotterdam is verkozen tot beste van Europa op het gebied van kijkonderzoek in de dunne darm. Mensink heeft daarvoor de prijs van de World Organisation on Digestive Endoscopy gewonnen. Dat maakte het ziekenhuis woensdag bekend.
Nederlandse mdl-arts beste van Europa

Sinds enkele jaren is het mogelijk om met een soort dottertechniek een stuk dunne darm te onderzoeken. Voorheen was dat deel zonder operatie niet bereikbaar. Dat kijkonderzoek kan echter complicaties als een ontsteking van de alvleesklier veroorzaken. Mensink is een van de eerste artsen ter wereld die zich speciaal bezighoudt met complicaties van de nog vrij nieuwe techniek. Hij behandelt zelf veel patiënten en heeft veel publicaties op zijn naam staan.

Prijs voor beste onderzoekers

De wereldorganisatie voor kijkonderzoek in het maagdarmstelsel reikt de prijs uit aan de beste onderzoekers van Oceanië-Azië, Amerika en Europa-Mediterrane landen. Mensink is voor Europa in de prijzen gevallen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Patiënt betaalt zelf voor weigeren arts
Snellere behandeling darmkanker in Diaconessenhuis
Sint Lucas Andreas wint patiëntveiligheidsprijs

Eén reactie

  • no-profile-image

    mh visser

    ik vind het geweldig voor deze arts hoe kan ik een concult aanvragen met dr mensink/

Of registreer u om te kunnen reageren.