Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Capaciteitsorgaan wil verruiming numerus fixus

Het Capaciteitsorgaan adviseert minister Klink van VWS om de numerus fixus te verruimen van 2850 naar 3100 studenten. Dit naar aanleiding van een recentelijk uitgevoerd onderzoek en twee tussentijdse adviezen.

Het orgaan heeft het keuzegedrag van basisartsen onderzocht. Daarnaast nam de stichting twee tussentijdse adviezen mee in dit eindadvies aan de minister. In het tussentijdse advies is aangegeven dat per jaar 730 basisartsen een vervolgopleiding moeten volgen. Uit het onderzoek blijkt dat circa 12 procent van de basisartsen niet beschikbaar is voor de instroom in een medische vervolgopleiding. In tegenstelling tot voorgaande jaren moeten 157 meer basisartsen instromen. Het nijpende tekort vormt de basis voor het besluit de numerus fixus te verruimen. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Roland Berger wil af van numerus fixus
RVZ neemt numerus fixus onder de loep
KNMG wil numerus fixus houden

130701

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.