Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorg aan de man in 3D bioscoop van Zorgtrailer

Het ministerie van VWS werft jongeren met een multimediaal spektakel. Met een speciaal gebouwde vrachtwagen die is ingericht met interactieve touchscreens en een 3D bioscoop worden jongeren warm gemaakt voor de zorg.
Zorg aan de man in 3D bioscoop van Zorgtrailer

De Zorgtrailer van het ministerie zal vijf januari op het Maris College in Den Haag staan. Staatssecretaris Bussemaker verricht de opening van de Zorgtrailer. Bij de feestelijke première ontvangt ze negen 3e en 4e jaars vmbo’ers, compleet met limousine en rode loper. De leerlingen zullen in de trailer in 3D ervaren hoe bijzonder werken in de zorg is.

Speciale bril

Weinig jongeren weten wat een baan in de zorg allemaal te bieden heeft. Daar moet de Zorgtrailer verandering in brengen. Bij binnenkomst van de filmzaal krijgen leerlingen een speciale bril, om in 3D de bijzondere kanten van een carrière in de zorg te ervaren.

Zorgtrailer

De Zorgtrailer zal scholen door het hele land bezoeken. Het project Zorgtrailer van het Florence Nightingale Instituut (FNI) is tot stand gekomen met subsidie van het ministerie van VWS. De Zorgtrailer biedt gratis een informatief pakket over de geschiedenis en het werken in de zorg. Naast de truck, kunnen scholen een theatervoorstelling en een gastles boeken. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Film 'Maak werk van zorg' moet jongeren aantrekken
Website moet personeel werven in Haagse regio
Ouderenzorg werft hbo-verpleegkundigen
Zorg amper voorbereid op krapte arbeidsmarkt

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.