Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Philadelphia wil deze week sociaal akkoord

Zorginstelling Philadelphia hoopt deze week overeenstemming te bereiken met de ondernemingsraad en vakbonden over een sociaal plan voor ongeveer tachtig medewerkers die ontslagen moeten worden. Dat heeft een woordvoerster woensdag gezegd.

In totaal zullen ongeveer 330 banen worden geschrapt. Maar 250 daarvan, in de directe zorg, worden na natuurlijk verloop niet meer opgevuld. De tachtig ontslagen vallen bij managementsfuncties en mensen die niet betrokken zijn bij directe zorg aan cliënten.

BDO-rapport

Philadelphia heeft haast om met een reddingsplan te beginnen. De mega-instelling, met 9500 medewerkers en ongeveer achthonderd vestigingen, is in zeer grote financiële problemen geraakt door jarenlang wanbeheer. Het volledige accountantsrapport van bureau BDO over het beleid van de laatste jaren wordt nog geheim gehouden. Er is wel een samenvatting beschikbaar. (ANP)

Lees ook:

BDO bevestigt slechte vermogenspositie Philadelphia
Philadelphia dempt miljoenenverlies met uitverkoop
Philadelphia riskeert miljoenenverlies
Commissarissen Philadelphia slaan terug

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.