Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Al vijfhonderd meldingen onderbezetting zorg

Het maandag door vakbond NU’91 geopende digitale meldpunt voor onderbezetting in de verpleegkundige zorg in de zomervakantie, heeft binnen drie dagen ruim vijfhonderd meldingen gekregen over personele tekorten. Dat meldt vakblad Zorg en Welzijn op zijn website.

Volgens een woordvoerder van NU’91 zetten zorginstelling onvoldoende gekwalificeerde vakantiekrachten in voor de zorgverlening. Schoolverlaters, bijvoorbeeld. Vaste medewerkers worden extra belast. Zij moeten vaak ook de onervaren invalkrachten begeleiden. De vakbond denkt dat een betere planning en spreiding van vakanties dergelijke problemen in de toekomst kunnen voorkomen. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

'Personeelsafspraak ziekenhuizen is kartelvorming'
Meldpunt onderbezetting zorg in zomer
Vakbond akkoord met cao ziekenhuizen
Ziekenhuisgroep gaat personeelstekort te lijf

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.