Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ggz zoekt veertigplussers als verpleger

Vijf ggz-instellingen werken samen aan een project gericht op werkloze veertigplussers die als verpleegkundige aan de slag willen in de geestelijke gezondheidszorg. De instellingen verwachten de komende jaren een groot tekort aan werknemers en hopen dat op deze manier te vermijden.
Ggz zoekt veertigplussers als verpleger

De vijf instellingen die investeren in een opleidingstraject voor de zij-instromers zijn Altrecht, Meerkanten, Pro Persona, Rivierduinen en Symfora. Zij zorgen voor extra opleidingsplaatsen, een zogeheten leerwerkovereenkomst en de garantie dat een veertigplusser na het behalen van zijn diploma en bij goed functioneren een vaste aanstelling krijgt. In totaal moeten 125 extra opleidingsplaatsen worden gecreëerd.

Voordelen

De samenwerkende instellingen verwachten een duurzame investering te doen met de opleidingsplaatsen voor oudere leerling-verpleegkundigen. Oudere leerlingen zouden minder snel afhaken tijdens hun studie en beter zijn opgewassen tegen de psychische belasting die het werk met zich meebrengt. Verder wordt van de veertigplusser minder snel verwacht dat zij nog van baan zullen wisselen. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Klink stelt liberalisering ggz uit
Aantal personeelsadvertenties voor zorg stijgt explosief
Verpleegkundigen willen niet als zzp'er werken

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.