Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Centrum Maliebaan ontheft medisch directeur van taken

Interim-bestuurder Marjolijn Keesmaat van de Utrechtse verslavingszorginstelling Centrum Maliebaan heeft medisch directeur Rob Stigter van een aantal taken ontheven. Dat bevestigt vakbond Abvakabo FNV.
Centrum Maliebaan ontheft medisch directeur van taken

Aanleiding van de actie van Keesmaat zou de inhoud van een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zijn. Vakbondsbestuurder Sengul Sözen heeft contact met de Ondernemingsraad gehad over de situatie. “De OR is niet van tevoren ingelicht over het ontheffen van de hoofdpsychiater. Ze zijn er erg door verrast en vinden het een nogal abrupte actie van de interim-bestuurder. Daarbij heeft de OR ook geen inzicht gekregen in het bewuste IGZ-rapport. Dit is allemaal heel jammer omdat het na de situatie van eerder dit jaar weer goed gaat met deze instelling.” Sözen refereert aan de vernietiging van een fusiebesluit in april dit jaar door de Ondernemingskamer. Dat was een overwinning van de OR die leidde tot het ontslag van voormalig bestuurder Paul van der Linden.

Niet openbaar

IGZ-woordvoerder Silvie de Peijper bevestigt dat de inspectie een rapport heeft gemaakt over Centrum Maliebaan. “Het gaat om regulier thematisch onderzoek voor de hele verslavingszorg. De resultaten hiervan worden pas eind dit jaar openbaar gemaakt. Over de inhoud kan ik daarom nog niets zeggen.” Marjolijn Keesmaat wilde niet reageren op dit bericht. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Bestuurder verlaat Centrum Maliebaan na mislukte fusie
OR voorkomt fusie Altrecht en Centrum Maliebaan
Problemen rond fusie Centrum Maliebaan en Altrecht
Kredietcrisis vertraagt fusie Altrecht en Maliebaan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 reacties

  • no-profile-image

    Theo van Empel

    hele dure juffrouw? ach, achteraf gezien was het geen juffrouw...

  • no-profile-image

    Peter de Wit

    Als een interimbestuurder niet overleg met een OR en journalisten niet te woord staat, dan stinkt het. hellas waarschijnlijk een heel dure juffrouw die een puinhoop achterlaat...De andere loonslaafjes zijn gewaarschuwd!

Of registreer u om te kunnen reageren.