Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bestuur Ruwaard van Putten Ziekenhuis wankelt

De OR en het managementteam hebben het vertrouwen opgezegd in de top van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse.
Bestuur Ruwaard van Putten Ziekenhuis wankelt

Er zijn klachten over bestuursvoorzitter Lettie van Atteveld en haar collega Martin van der Vat. Dat meldt RTV Rijnmond die in het bezit is van een verklaring die binnen het ziekenhuis is verspreid. Volgens de nieuwszender heeft ook de medische staf het vertrouwen in het bestuur opgezegd. Bestuurder Martin van der Vat ontkent dit. Volgens hem wordt er momenteel druk naar een oplossing gezocht. Verder wil hij niet op de zaak ingaan.

Ontevredenheid

In de verklaring staat dat er ontevredenheid is over de achterblijvende bedrijfsresultaten, de onvoldoende investeringen in mensen en middelen, en de niet-invulbare vacatures. Bovendien maken de medewerkers zich zorgen over het slechte imago van het ziekenhuis. Donderdag 11 november is het hoofd personeelszaken van het ziekenhuis op non-actief gesteld. Het zou gaan om een verschil van inzicht over het financiële beleid dat is geëscaleerd, zo schrijft Van Atteveld in een verklaring aan het personeel. Zij zou nu zelf de positie van hoofd personeelszaken hebben overgenomen.

Verklaring

De raad van toezicht beraadt zich op de situatie en komt naar verwachting aan het eind van de dag met een verklaring. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Martin van der Vat bestuurslid Ruwaard van Putten Ziekenhuis
Ruwaard van Putten Ziekenhuis sluit IC
Vier ziekenhuizen moeten IC sluiten

Zorgvisie Magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Of registreer u om te kunnen reageren.