Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Flevoziekenhuis wil vrouwen aan de top

Het Flevoziekenhuis wil meer vrouwen in de top (en subtop) van de organisatie. Hiertoe ondertekenen Jeltje Schraverus, bestuursvoorzitter van het Flevoziekenhuis en Sybilla Dekker, voorzitter van de Stichting Talent naar de Top samen het Charter ‘Talent naar de Top’.
Flevoziekenhuis wil vrouwen aan de top

Het charter is een code op basis waarvan werkgevers zich committeren aan doelstellingen voor het aantal vrouwen in de top van bedrijven. Volgens Schraverus sluit de inhoud van het charter naadloos aan bij het diversiteitsbeleid van het Flevoziekenhuis: “Eén van de Planetree-pijlers is een ‘gezonde organisatie’. Wij zijn van mening dat een organisatie pas echt gezond is als de medewerkers een representatieve doorsnede van de bevolking vormen. En dan gaat het eigenlijk niet alleen om sexe, maar ook om generaties en culturele achtergronden. Bovendien hebben wij een zeer diverse patiëntenpopulatie, die we het beste kunnen bedienen met een even diverse medewerkerspopulatie. Daarom staat diversiteit bij ons hoog op de agenda.”

Talent naar de Top

Stichting Talent naar de Top is onafhankelijk en wordt ondersteund door de overheid (OC&W en EZ). Al meer dan 150 vooraanstaande werkgevers hebben het Charter Talent naar de Top ondertekend waarmee zij aangeven zich actief in te zetten voor meer vrouwelijk talent in de top en subtop van hun organisatie.

Lees ook:

Vrouwen: laat u zien (interview met Sybilla Dekker en Louise Gunning)

Louise Gunning voor de tweede keer de machtigste vrouw

‘Er moeten meer vrouwen in de zorg-ICT’

Ziekenhuizen betalen vrouwen minder

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Wat een onzin, dat zou betekenen, zoals de wereld er nu uit ziet, er dus meer getalenteerde heren zijn…? Ik juich het streven van het Flevoziekenhuis toe ! juist in de gezondheidszorg werkt een grote meerderheid aan vrouwen, hier zitten vele talenten tussen. De heren zullen eerst het zand maar eens uit de ogen moeten wrijven (Kroes, 2010) om die talenten ook te vinden. De oud-minister (een mannelijke!)van Noorwegen Gabrielsen heeft het bewezen, hij was het ‘old boys’-network’ meer dan beu. Gabrielsen kondigde een wetsvoorstel aan met een quotumregeling voor de ongeveer zeshonderd beursgenoteerde ondernemingen in Noorwegen. Die zouden voortaan in hun bestuursraden veertig procent vrouwen moeten benoemen. Hun aandeel was op dat moment niet hoger dan zes procent.Laat niemand beweren dat er onvoldoende vrouwen te vinden zijn. Minstens vijftig procent van Noorwegen’s beste zakenmensen is vrouw. Mínstens vijftig procent.’In december 2003 werd de wet met 130 van de 165 stemmen aangenomen in het parlement.
    Noorwegen is nu de koploper in Europa, waar het gemiddeld aantal vrouwen in de boardrooms op elf procent staat; Nederland bungelt daar nog onder met zeven procent(McKinsey, Women Matter, 2007). Zet hem op Jetje Schraverus en Sybilla Dekker!

  2. Lees alle reacties
  3. Precies Johan!
    Ik denk dat Sybilla het Paars-denken nog niet los kan laten. Gelukkig heeft het kabinet betere ideeen over al dat gelijkheidsgedoe. De beste persoon moet op de functie aangenomen worden. Man, vrouw, afkomst, sexuele geaardheid, maakt allemaal niet uit!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.