Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Els Borst stopt als voorzitter NFK

Els Borst stopt op 1 januari 2011 als voorzitter van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).
Els Borst stopt als voorzitter NFK

Borst zegt in een eenmalig magazine, dat ter ere van haar afscheid is verschenen, dat zij al een tijdje uitkijkt naar meer rust en minder bestuurswerk. “Alhoewel ik vind dat meer mensen uit de politiek en het bedrijfsleven hun kennis en vaardigheden kunnen inzetten in de patiëntenbeweging. Als je weet hoe dingen werken en hoe je zaken concreet voor elkaar kunt krijgen, dan is het toch zonde om dat niet met anderen te delen. Maar voor mij is het nu mooi geweest. Ik verheug me op de extra tijd die ik straks kan doorbrengen met mijn zes kleinkinderen of met al die interessante maar ongelezen boeken. Natuurlijk blijft er nog wel wat bestuurswerk over. Ik ben actief binnen het Nationaal Comité 4 en 5 mei en ik zit nog in een aantal raden van advies. Helemaal stil zitten is er nog niet bij.”

Loopbaan

Voordat Borst voorzitter werd bij de NFK was zij actief in de politiek. Als D66’er was zij in de periode 1994-2002 minister van VWS. Bij de verkiezingen van 1998 was Els Borst lijsttrekker en van 1998 tot 2002 was zij vicepremier. Toen op 22 juli 2002 het tweede kabinet-Kok aftrad, wilde zij haar ervaring inzetten voor de patiëntenbeweging. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees meer:

Afscheidsmagazine ter ere van Els Borst
Els Borst stopt als voorzitter NFK
NVVE: 'Levenseindekliniek is haalbaar'

Gezocht: Zorgmanager en Talent van het jaar 2011

De inschrijving voor Zorgmanager en Talent van het jaar 2011 is weer gestart.
Meer over de procedure.

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Toen zij minister was was het iemand met touwtje's in de handen ook zorg bekorten daar begon zij al mee laat zij nu maar opstappen zij heeft voorheen al genoeg ellende bezorgt ik weet niet of ik haar een kanjer moet noemen maar goed laat ze maar met pensioen gaan

  • no-profile-image

    Respect voor deze mevrouw. Wat een kanjer!

Of registreer u om te kunnen reageren.