Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bestuursvoorzitter weg om conflict met bank

Wubbo Petersen, voorzitter van de raad van bestuur van GGZ WNB, is met onmiddellijke ingang met buitengewoon verlof gegaan vanwege het aanhoudende conflict met huisbankier Fortis. Dat meldt BN de Stem.
Bestuursvoorzitter weg om conflict met bank

Het conflict met Fortis duurt al geruime tijd. De bank wil GGZ WNB geen geld meer lenen omdat de eigenvermogenspositie te wankel is. De oplevering van een nieuwe kliniek laat daarom al maanden op zich wachten. In april werd het salaris van het personeel dagen te laat overgemaakt. Volgens de voorzitter van de ondernemingsraad “een pesterij” van Fortis omdat GGZ WNB het contract met de bank per 30 juni opzegde.

‘Ik ga zeilen’

“Het is niet verstandig dat ik het proces van transitie naar een andere bank verder begeleid”, zei Petersen gisteravond in een toelichting volgens het dagblad. “De verhoudingen zijn te zeer verstoord. Het is beter dat iemand anders dat doet.” Petersen verwacht in september het roer terug in handen te krijgen. “Tot die tijd heb ik vakantie. Ik ga zeilen.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Dwangbehandeling centraal in nieuwe wet verplichte ggz
Ggz laat dure declaraties liggen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 reacties

 • no-profile-image

  William D.(Bill) Hermsen.Dordrecht.NL

  Als Bestuurders dit lezen , zal het druk worden op de Loosdrechtse Plassen; de Kaag ; de Biesbosch ; Friese Meren ; Limburgse plassen ;La Mer du Nord ; etc.. Veel Zeil-plezier ! Lost de Politiek dit "probleem " op met " Miljarden ", die klaar liggen in het Europees Fonds ?

 • no-profile-image

  Henk

  Goed idee. Ik ga ook zeilen tot september. Ik zal eens nadenken wat ik daar voor moet verprutsen.
  Ik denk dat Fortis me wel wat geld wil lenen voor een boot.

Of registreer u om te kunnen reageren.