Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Patiënte overleden na brand in St. Jans Gasthuis

Een 69-jarige patiënte is in de nacht van zondag op maandag overleden aan de gevolgen van de brand die gisteren uitbrak in haar kamer in het St. Jans Gasthuis in Weert. Dat maakt het ziekenhuis vandaag bekend.
Patiënte overleden na brand in St. Jans Gasthuis

De uit Weert afkomstige vrouw raakte zondagavond zwaargewond door de brand die rond kwart over negen door nog onbekende oorzaak uitbrak in haar kamer op de afdeling voor patiënten met hart- en longaandoeningen. De vrouw werd in kritieke toestand overgebracht naar de intensive care, waar zij in de loop van de nacht is overleden.

Opnamestop

De brandweer kon het vuur op de kamer op de derde etage snel blussen. Vijf patiënten uit de omringende kamers werden geëvacueerd. Zij kwamen met de schrik vrij. Het ziekenhuis heeft een tijdelijke opnamestop ingesteld voor cardiologische-, long- en internegeneeskundepatiënten. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Vrouw overlijdt door brand in OK van Twenteborg Ziekenhuis
Gewonde bij brand in ziekenhuis in St. Jans Gasthuis
Vrouw overleden na brand in verzorgingshuis
Brand bij Sherpa waarschijnlijk aangestoken

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Erwin

    Wat erg voor die vrouw en haar familie. Sterkte!

  • no-profile-image

    William D.(Bill) Hermsen.Dordrecht.NL

    Ziekenhuizen krijgen te vaak een " gedoogbeleid " van Gemeenten, t.a.v. Brandpreventie . De Horeca wordt strenger gecontroleerd en aangepakt. De Politiek kijkt te veel naar zaken als Economie ; Werkgelegenheid en daarna volgt Veiligheid;Gezondheid;Welzijn en Milieu ( VGWM ! Politiek is niet alleen Debatteren , maar ook controleren in het Land; etc..

Of registreer u om te kunnen reageren.