Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Studenten kiezen vaker voor zorgopleiding

Voor het aankomend studiejaar is het aantal aanmeldingen voor een zorgopleiding met 13,5 procent gestegen. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van Studielink, het systeem waar de aankomende studenten hun aanmelding moeten invoeren.
Studenten kiezen vaker voor zorgopleiding

De groei in de zorgopleidingen zal uiteindelijk lager uitvallen, omdat de sector veel werkt met lotingen. Maar een aanzienlijke groei is ook te zien bij de opleiding tot verpleegkundige, waar geen loting voor is. Hiervoor steeg het aantal aanmeldingen met maar liefst bijna vijftien procent.

Baanzekerheid

De Hogeschool van Amsterdam laat aan dagblad Metro weten dat zij te maken hebben met een stijging van twintig procent voor de opleiding verpleegkunde. “Maar oefentherapie groeit nog harder, daar kregen we zelfs rond de dertig procent meer aanmeldingen voor.” Een verklaring ziet de hogeschool in de slechtere economische tijden. “Het is veel in het nieuws geweest dat er meer verpleegkundigen nodig zijn, dus springen mensen in dat gat. Het gaat vooral om baanzekerheid.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Kabinet maakt geld vrij voor zorgopleidingen
Voorlopig geen uitbreiding artsenopleiding

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Dort Spierings

    Als HAN lectoraat ZorgGericht Bouwen zien we ook steeds meer technische studenten voor een zorgerichte afstudeeropdracht bij ons kiezen, gemiddeld 40 studenten per jaar uit richtingen bouwkunde, informatica en recent ook facilitair management en industrieel product ontwerpen.

  • no-profile-image

    Dr.

    Weer die klote Hogeschool van Amsterdam die een zeer slechte studie Verpleegkunde heeft en overal de aandacht probeert te trekken!

Of registreer u om te kunnen reageren.