Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Hans Wiegel weg bij Zorgverzekeraars Nederland

Hans Wiegel, die sinds de oprichting in 1995 voorzitter is van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), vertrekt. André Rouvoet zal de zetel overnemen van de VVD-coryfee.
Hans Wiegel weg bij Zorgverzekeraars Nederland

Rouvoet is door de algemene ledenvergadering van ZN benoemd tot nieuwe voorzitter. De benoeming gaat in per 1 februari 2012 en geldt voor vier jaar. Rouvoet: “Er liggen voor de zorgverzekeraars geweldige uitdagingen, in het bijzonder als het gaat om de kwaliteit en de kostenbeheersing in de zorg. Juist zorgverzekeraars, die via hun inkooprol eerst en vooral de belangen van alle verzekerden van Nederland willen behartigen, kunnen daar een sleutelrol in vervullen. Ik beschouw dat als een enorme uitdaging waaraan ik als voorzitter van de brancheorganisatie graag mijn bijdrage wil leveren.”

André Rouvoet

Rouvoet was van februari 2007 tot oktober 2010 minster voor Jeugd en Gezin en vicepremier in het kabinet Balkenende-IV. Sinds 1994 zat hij in de Tweede Kamer, eerst namens de RPF en sinds 2001 voor de ChristenUnie. Vanaf 1994 tot aan zijn ministerschap was hij als Kamerlid lid van de vaste Kamercommissie voor VWS en daarmee onder meer woordvoerder gezondheidszorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Wiegel: premiestijging door overheid
Wiegel zinspeelt op minder ziekenhuizen
Wiegel: rollator in basispakket kost 15 miljoen
Wiegel wil minder risico voor zorgverzekeraars
Hans Wiegel herbenoemd als voorzitter ZN

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

7 reacties

 • E.Kriek

  De carrière van Rouvoet mag opmerkelijk genoemd worden.
  Van ideale schoonzoon, naar opvolger van 'Corleone ' Wiegel.
  Ik moet Rouvoet hier een compliment voor geven.

 • Jan C

  Nooit heb ik het volgende spreekwoord mooier zien opgaan: Of je door de hond of de kat wordt gebeten; het maakt niet uit (Rouvoet is helemaal een ramp)

 • no-profile-image

  Maarten

  @ triple. Als je weet wat John heeft meegemaakt dan ben je wel iets terughoudender met kritiek. Ik zou zeggen gebruik Google waar het voor is bedoeld.

 • no-profile-image

  Triple

  Geachte Heer Kleijn,
  Ieder mailtje van u is weer hetzelfde liedje, paranoia.
  Wordt het niet eens tijd voor professionele hulp?
  Overigens was wel te verwachten, dat een collega politicus weer aan een baantje geholpen moet worden.
  Het vorige aandachtspunt, jeugd en gezin (?) is niet erg uit de verf gekomen, dacht ik.
  Dit wordt meer van hetzelfde.

 • no-profile-image

  John Kleijn

  Vooruitgang voor de positie burgers. De voormalige voorzitter heeft niet bijgedragen om de kwaliteit zorg te verbeteren vanuit de belangen van burgers/patiënten want de belangen werden alleen voor de top beroepsgroep behartigd door deze Hans Wiegel. In mijn ogen zeker ook een mede verantwoordelijke in het bedekken van ernstige medische wantoestanden gezondheidszorg. Laten we hopen dat de burgers/patiënten/slachtoffers een betere positie krijgen bij deze zorgverzekeraars en mee doen actief in het zorgprocessen!Sinds 1995 was Hans Wiegel voorzitter tot heden en meer dan schadelijk geweest voor slachtoffers en nabestaanden. Hij is iemand met veel macht en heeft door zijn toedoen veel bedekt gehouden en aangestuurd naar de doofpot. 16 jaar heeft hij als god gevoeld om deze beroepsgroep te bedekken. 16 jaar schade naar patiënten heeft hij bedekt gehouden met zijn old boys netwerk.Ieder jaar zijn meer dan 10.000 patiënten overleden vermijdbaar. Ieder jaar meer dan 150.000 patiënten vermijdbare medische fouten.Hiervan was hij en velen op de hoogte en voor heel veel geld hebben deze autoriteiten hun mond gehouden. Wat verdient dit. Wat was zijn salaris en andere vergoedingen voor 16 jaar schade?

 • no-profile-image

  elje

  belachelijk dat deze keus is gemaakt, en dat hij denkt via die weg de kosten van de gezondheidszorg te kunnen beheersen, eerst in de tweede kamer geen beslissing durven te nemen over de vraag sluiten we ziekenhuizen ja of nee, en dan via deze weg denken iets te kunnen bereiken ? vreselijk wat een keuze

 • no-profile-image

  Maarten

  Goede keuze. Deze man heeft ondanks zijn ervaring in de politiek toch een integer imago. Het is iemand die je jouw gezondheid eerder toevertrouwt dan Hans Wiegel. Deze man zal het imago van de zorgverzekeraars verbeteren.

Of registreer u om te kunnen reageren.