Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Toezicht en bestuur in conflict over aansturing ZGT

Tussen de raad van toezicht en bestuurder Els van der Wilden-Van Lier (foto) is een verschil van inzicht ontstaan over de wijze van aansturing van de ZGT-organisatie. Dat meldt Paul te Riele, voorzitter raad van toezicht.
Toezicht en bestuur in conflict over aansturing ZGT

De komende periode zal gebruikt worden om tot een, voor beide partijen, goede oplossing te komen. De medewerkers van ZGT zijn inmiddels hierover geïnformeerd. Het bovenstaande heeft geen consequenties voor de continuïteit in de bedrijfsvoering van ZGT, meent Te Riele. "Onze patiënten kunnen als vanouds rekenen op de vertrouwde hoogwaardige ZGT-kwaliteit van zorg." Het ziekenhuis was nog niet in staat verdere uitleg te geven over de precieze reden van het conflict en de rol van bestuursvoorzitter Meindert Schmidt. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Els van der Wilden wordt bestuurder ZGT
Brandveiligheid ziekenhuizen ZGT niet op orde
ZGT onderzoekt concentratie klinische verloskunde
Arie van Alphen weg bij ZGT
Meindert Schmidt nieuw lid raad van bestuur ZGT

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rob

    De RvT is de werkgever van de bestuurder, dus bij een conflict dient de bestuurder te vertrekken, ongeacht wie er gelijk heeft.

Of registreer u om te kunnen reageren.