Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Staatssecretaris excuseert zich voor handgebaar

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten betreurt de gang van zaken tijdens een pgb-debat in de Tweede Kamer. Zij snoerde daar de mond van voorzitter Pauline Smeets tijdens de beantwoording van vragen van de Kamerleden.
Staatssecretaris excuseert zich voor handgebaar

De staatssecretaris deed dit naar eigen zeggen om aan te geven dat het rumoer in de zaal haar niet stoorde. “Dat hoort niet in de Tweede Kamer”, aldus Van Zanten. “Het is natuurlijk aan de voorzitter om de orde te bewaren. Na het debat heb ik tegen de voorzitter gezegd: 'dat had ik niet moeten doen'.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Bekijk de video

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  Jan C

  Mw Veldhuijzen van Zanten heeft maar een fout gemaakt en dat is haar excuus aanbieden. Die Mw Smeets onderbrak gewoon haar betoog om nadrukkelijk in beeld te komen. Bah. En praten via de voorzitter: Daar hogen we de dijken mee op, daar gaat de armoede van weg HOU TOCH OP

 • no-profile-image

  Esther-in-Zorgland

  Wat een ontzettend irritant ongemanierd en arrogant mens is die Veldhuijzen van Zanten.
  Heb bewondering voor de door mevrouw Smeets getoonde zelfbeheersing.

 • no-profile-image

  Erwin

  Deze dame is de vlees geworden zelfingenomenheid en getuigd van een diepe minachting voor een ieder die anders denkt. Ze weet zich kennelijk omringd met slippedragers en jaknikkers op haar VWS troon, ik kan dergelijk gedrag niet anders verklaren.

 • no-profile-image

  Hein

  Niet alleen het handgebaar is bijzonder. Vooral de reactie tijdens de interruptie van de voorzitter. De arrogantie! En dit is een staatssecretaris.. Iemand die dus het volk vertegenwoordigt. Daar wordt je niet heel erg vrolijk van.

Of registreer u om te kunnen reageren.